Tuinhout

Tuinhout – zelf aan de slag gaan


Wij begrijpen als geen ander dat u misschien gewoon zelf aan de slag wilt gaan. Daarom heeft Woodvision ook een breed assortiment aan tuinhout. Met ons hout maakt u gemakkelijk uw eigen schutting, schuur of andere houtconstructie op maat. Niets is heerlijker dan zelf op een mooie zaterdagmiddag lekker te gaan klussen. Voor alle amateurs en ervaren klussers hebben we een divers aanbod tuinhout. Hierdoor is de kans groot dat u het juiste hout zoekt voor uw klus op maat.

Hout is een prachtig natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Het is een heerlijk materiaal om mee te klussen en uw eigen creaties mee te maken. Zo is tuinhout niet alleen duurzaam, het is tevens goed te bewerken. Dit houdt in dat u met tuinhout allerlei fraaie constructies kan maken voor uw tuin. Zolang u het kan verzinnen en ontwerpen, kunt u het met ons hout maken. Bent u benieuwd naar ons brede assortiment? Werp dan gerust een blik hieronder op al het mooie tuinhout van Woodvision.

Klussen met tuinhout

Wilt u graag zelfs iets klussen met tuinhout? Wees dan niet bang. Werken met ons hout is helemaal niet moeilijk. Of u nu een ervaren klusser bent of voor het eerst een project onderhanden neemt. Het tuinhout van Woodvision is uitermate geschikt voor iedere klus. Hout is een ontzettend prettig materiaal, omdat het erg geschikt is om te bewerken. Het is namelijk niet alleen een mooi natuurproduct, het is tevens een erg duurzaam artikel. Hierdoor is het hout van Woodvision erg gemakkelijk te bewerken tot allerlei sierlijke creaties.

 

Verschillende houtsoorten

Voordat u gaat beginnen met klussen, moet u bepalen welk soort tuinhout u wilt gaan gebruiken. Woodvision heeft drie verschillende soorten hout in het assortiment. Hierdoor vindt u vast en zeker wel een geschikte type voor uw project. U kunt een keuze maken uit vurenhout van Scandinavische of Midden-Europese oorsprong, grenenhout, Douglashout en hardhout. Uiteraard kunt u tevens bepalen wat voor soort bewerking deze typen tuinhout hebben. Voordat we daar verder op ingaan, zullen we eerst kort de houtsoorten bespreken.

 

Vurenhout – warm en duurzaam tuinhout

Een populaire houtsoort waar veel klusser maar al te graag mee aan de slag gaan, is vurenhout. Woodvision heeft twee soorten vurenhout in het assortiment. Zo kunt u kiezen voor Scandinavisch vurenhout of vurenhout uit Midden-Europa. Hiermee wordt in feite bedoeld dat het vurenhout uit de koudere gebieden van Europa komt. Dit hout staat bekend om zijn warme kleur en dichte structuur. Hierdoor is dit tuinhout uitermate geschikt voor iedere klus of project dat u in gedachten heeft. Professionele houtverwerkers kiezen daarom ook altijd voor het vurenhout van Woodvision.

 

Grenenhout – bekende naaldhoutsoort

Op vurenhout na is grenenhout wel de meest gebruikte naaldhoutsoort in ons kikkerlandje. Dit tuinhout is betaalbaar en het ziet er altijd degelijk uit. Bent u erg onervaren en durft u het niet aan om veel geld te besteden aan tuinhout? Dan is grenenhout een goede, betaalbare optie voor uw project. Iedereen kan uiteraard klussen, maar bij de een verloopt het alleen wat soepeler dan de ander. Door zijn betaalbaarheid en betrouwbaarheid is grenenhout een uitermate geschikte houtsoort voor iedere beginnende klusser.

 

Douglashout – duurzame houtsoort

Daarnaast kunt u ook Douglashout overwegen voor uw karwei. Net als vurenhout kent deze houtsoort een bijzonder aangename uitstraling. Bovendien valt Douglashout binnen duurzaamheidsklasse 3. Dit houdt met andere woorden in dat uw project veel langer meegaat als u Douglashout gebruikt. Door de hoge duurzaamheid staat dit tuinhout ook wel bekend als een van de degelijkste houtsoorten van Europa. In tegenstelling tot vurenhout kent Douglashout een grove structuur.

 

Hardhout – solide klassieker

Tot slot kent het assortiment van Woodvision nog hardhout als tuinhout. Hardhout is uitermate duurzaam en sterk. De herkenbare roodbruine kleur geeft iedere tuin een aangename uitstraling. Hardhout is van nature uitstekend bestand tegen vocht. Hierdoor is de kans op houtschimmels met dit soort tuinhout aanzienlijk kleiner. Een project gemaakt met hardhout zal door deze praktische eigenschappen een langere levensduur kennen. Dat maakt deze houtsoort erg interessant voor allerlei projecten.

 

Tuinhout in diverse vormen en bewerkingen

Als u een houtsoort heeft kunnen uitkiezen, is de volgende stap om de vorm en de bewerking te selecteren. Dit klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Het voornamelijk eerst om de keuze tussen onbehandeld en behandeld hout. Als u voor onbehandeld hout gaat, kan dit helaas korter meegaan dan behandeld tuinhout. Vervolgens kunt u fijnbezaagd of geschaafd hout overwegen. Iedere vorm kent zijn eigen voordelen. De keuze is volledig afhankelijk van uw plannen met het tuinhout.

Daarna is het tijd om te beslissen in welke vorm u het tuinhout wilt. Zo heeft Woodvision allerlei houtsoorten in ronde palen, halfronde regels en cilindrisch rond gefreesde palen. Deze zijn beschikbaar in diverse doorsnedes en lengtes. Heeft u geen ronde vormingen nodig? Dan kunt u de vierkante palen van vuren- of grenenhout overwegen. Deze worden geleverd in verschillende kopmaten en lengtematen. Daarnaast vindt u tevens regels, balken en planken in diverse diktes en lengtes. Bent u geïnteresseerd? Neem dan een kijkje in ons assortiment.

 

Natuurproducten onderhouden

Ongeacht het type tuinhout of vorm is het altijd belangrijk dat u het natuurproduct enigszins onderhoudt. Dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Zo kan een beits of andere extra laag al voldoende zijn. Bovendien is een klein beetje onderhoud al enorm in het belang van het hout. Daarom kiezen veel mensen direct voor behandeld tuinhout, aangezien er dan minder onderhoud is vereist. In dat geval is het hout al geïmpregneerd en hoeft u zich vrijwel nergens zorgen om te maken.

Uiteraard blijft tuinhout een natuurproduct waardoor u er naden, vergrijzing, hars en nog meer zaken in kan aantreffen. Gelukkig zijn een hoop van deze nare aspecten gemakkelijk bij te werken of te verhelpen. Zo kunnen losse noesten altijd weer vastgezet worden door middel van houtlijn. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld schimmel eenvoudig verwijderen met schoonmaakmiddel. Kortom, een beetje onderhoud kan ervoor zorgen dat uw tuinhout langdurig fraai en stijlvol blijft.