Terrasplanken

Een terras geeft allure aan uw tuin en is een onmisbare basis voor uw tuinmeubelen.

U kunt de volgende keuzes maken als u een terras in de tuin wilt aanleggen:
- Steigerplanken zijn de voordeligste oplossing, al gaan deze in onbehandelde uitvoering niet heel lang mee. U kunt in dit geval het beste voor de geïmpregneerde versie kiezen.
- Geïmpregneerd grenenhout in geprofileerde uitvoering of glad geschaafd met een breedte van 19,5cm. Ook zijn er terrastegels beschikbaar.
- Douglashout in onbehandelde of geïmpregneerde uitvoering, geprofileerd of glad geschaafd.
- Eikenhout is ook zeer geschikt, maar houdt u bij deze soort wel rekening met de sterke verkleuring en eventuele scheurtjes in het hout van uw terras.
- Hardhout is beschikbaar in geprofileerde uitvoering en als terrastegel. Tevens zeer geschikt voor een terras dat lang mee moet gaan.
- Composiet is een combinatie van kunststof & hout, voor een strak terras. Let u wel op de verwerkingsvoorschriften!

Hoe legt u een houten terras? Wij leggen het uit:

- Zet de vorm van het terras uit met piketpaaltjes en touw. Zorg daarbij dat het terras iets afloopt. Zorg voor een lichte hellingshoek van ca. 1 cm per meter, zodat het water van het terras afvloeit.

- Leg op een vaste ondergrond anti-worteldoek of grind. Bij grind heeft u gelijk een goed gereguleerde waterafvoer en voorkomt u tegelijk onkruid. Leg op deze ondergrond stoeptegels van 30x30cm. Leg de tegels met een hart-op-hart afstand van 40 á 50 cm uit elkaar.

- Maak een raamwerk van regels à 4.5x7cm, die parallel naast elkaar komen te liggen. Gebruikt u dekdelen van 21mm dik, dan is de regelafstand 40cm. Gebruikt u dekdelen van 25 of 28mm dik, dan kunt u de regelafstand houden op 50cm. Plaats de regels op het midden van de stoeptegels. Leg de vlonderplanken (met tussenruimtes van 0.5cm! Gebruik eventueel een latje of duimstok) haaks op de regels.

- Schroef de vlonderplanken vast met de terrasschroeven. De terrasschroef is probleemloos te verwerken, waarbij voorboren niet nodig is.

- Gebruik in geen geval spijkers: deze gaan roesten en werken zich na verloop van tijd omhoog.

- Hardhoutbeits of olie is ideaal om uw terras de gewenste kleur te geven en om langer van een natuurlijke hardhout uitstraling te genieten.