Speeltoestellen

Speeltoestellen – veilig spelen in eigen tuin


Het is ontzettend leuk om speeltoestellen in de tuin te hebben. Daar kunnen de kinderen heerlijk op spelen in de tuin en kunt u ze moeiteloos in de gaten houden. Met speeltoestellen is het mogelijk voor kinderen om veilig te spelen in eigen tuin. Dat zou ieder kind toch moeten kunnen? Samen met vriendjes of vriendinnetjes lekker klimmen, klauteren, schommelen of glijden. Het kan allemaal op speeltoestellen. Woodvision heeft uiteraard rekening gehouden met alle kinderen en kent daarom een assortiment met voor ieder wat wils.

Woodvision heeft zeker gedacht aan de wensen van de kinderen. Daarom zijn er niet alleen volledige speeltoestellen in diverse houtsoorten te bestellen. Bij ons vindt u tevens allerlei leuke accessoires. Zo worden de simpele speeltoestellen binnen een mum van tijd omgetoverd tot de droom van ieder kind. Heeft u geen ruimte voor zo’n toestel? Een zandbak vinden kinderen ook heerlijk om in te spelen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden met betrekking tot speeltoestellen? Hieronder kunt u een kijkje nemen in ons ruime assortiment.

Eigen speeltoestellen

Vroeger waren speeltoestellen erg bijzonder. Ze kwamen namelijk bijna niet voor. Aanvankelijk stonden dit soort speelapparaten eigenlijk alleen in parken of speciale speeltuinen. Sinds de vorige eeuw is dit merkbaar veranderd. Zo verschenen steeds meer speeltoestellen in de tweede helft van de vorige eeuw ineens in de openbare ruimte. Daar bleef het echter niet bij. Langzaam maar zeker ging het beter met de Nederlandse economie. Men had meer geld te besteden en dat resulteerde in de mogelijkheid om eigen speeltoestellen aan te schaffen.

Tegenwoordig kunt u dus met andere woorden als particulier ook gemakkelijk een mooi speeltoestel plaatsen in uw tuin. Door de groeiende toegankelijkheid van dit soort toestellen, zijn de formaten en vormen ervan ook enorm uitgebreid geworden. Zo zijn er nu kleinere en grote speeltoestellen met aparte schommels, een klimwand of glijbaan. Bovendien zijn er vandaag de dag ook veel leuke accessoires op de markt. Daarnaast kunt u tevens een keuze maken wat het type hout betreft. Zo zijn speeltoestellen van Douglashout erg populair. Kortom, u kunt bij Woodvision gemakkelijk samen met de kinderen een leuk toestel uitzoeken.

 

Juiste speeltoestellen kiezen

Omdat er zoveel variatie is in speeltoestellen, kan het een hele opgave zijn om de geschikte te vinden. Welk toestel past het beste bij uw kind? Dat is de vraag die erg lastig te beantwoorden is. Het is daarom verstandig om van tevoren op te schrijven wat u en uw kind allemaal zouden willen. U kunt bijvoorbeeld een keuze maken uit het materiaal dat het beste bij de rest van de tuin past, terwijl uw kinderen de attributen van het toestel belangrijker vinden. Willen ze bijvoorbeeld graag een glijbaan of liever een klimwand? Dat soort zaken kunt u beter ruim van tevoren bespreken. Zo voorkomt u mogelijke teleurstelling.

Daarnaast kunt u nog eens goed kijken naar de diverse mogelijkheden en attributen van speeltoestellen. Een speeltoestel kan namelijk zoveel meer zijn dan alleen een apparaat waar de kinderen op spelen. Zo kan een speeltoestel ook de mogelijkheid bieden om zowel pedagogische als creatieve activiteiten te stimuleren. Dit kan van belang zijn bij het selecteren van een geschikt speeltoestel. Zijn uw kinderen rond de zes jaar oud? Dan kan een speeltoestel, dat de motorische ontwikkeling stimuleert, erg interessant zijn.

 

Zintuigen prikkelen door te spelen

Zeker als uw kinderen nog jong zijn, kan een speeltoestel de juiste zintuigen prikkelen en de ontwikkeling stimuleren. Overweegt u speeltoestellen? Let dan op een aantal zaken. Deze kunnen het verschil maken en uw kind ondersteunen in de creatieve en pedagogische ontwikkeling. Zo kan een speeltoestel een kind prikkelen door het tastzintuig en het evenwichtszintuig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schommel of klimwand. Daarnaast stimuleren vrijwel alle speeltoestellen het lichaamsbewustzijn en de bewegingszin.

Doordat de kinderen actief spelen op het toestel en op verschillende manieren bewegen, worden deze zintuigen aangewakkerd. Dit houdt met andere woorden in dat zintuigen geprikkeld worden bij de kinderen door simpelweg te spelen. Op een speeltoestel kunnen ze de trap oplopen, van de glijbaan naar beneden of schommelen op de schommel. Allemaal verschillende motorische vaardigheden zijn nodig voor die handelen. Al spelenderwijs worden deze verder ontwikkeld. Kortom, speeltoestellen zijn leuk én leerzaam.

 

Rekening houden met praktische zaken

Naast het uitzoeken van een uitdagend speeltoestel, zijn er een aantal praktische zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet u wel realistisch zijn over de ruimte die speeltoestellen in beslag nemen. Op een afbeelding lijken voorwerpen soms groter of kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Kijk daarom altijd goed naar de afmetingen die vermeld staan in de omschrijving. Bovendien is het verstandig om van tevoren de ruimte op te meten die beschikbaar is in uw tuin. Zo weet u zeker of een speeltoestel gaat passen in de tuin.

Daarnaast moet u ook rekening houden met de mogelijke toevoegingen. Zo heeft bijvoorbeeld een glijbaan meer ruimte nodig dan een klimwand. Ook als u kiest voor een schommel die vastzit aan het speeltoestel, moet u rekening houden met meer ruimte dan de afmetingen alleen. Om te schommelen is namelijk een bepaalde afstand nodig. Daarnaast kunnen speeltoestellen ook groot zijn in de hoogte dankzij torens. Als u een speeltoestel uitzoekt, moet u wel rekening houden met dit soort zaken. Het is voornamelijk belangrijk dat u de grootte van speeltoestellen niet onderschat.

 

Meer dan alleen speeltoestellen

Wij van Woodvision begrijpt dat niet iedereen evenveel ruimte in de tuin heeft voor leuke speeltoestellen. Daarom bestaat ons aanbod uit meer dan alleen speeltoestellen. Zo kunt u ook houten speelhuisjes als speelhuis Wende of Siem overwegen. Dit zijn huisjes in de vorm van een klein blokhutje waar kinderen in kunnen spelen. Daarnaast is er ook nog het Kinderspeelhuis Snoepie waar de kinderen dankzij de scheve vormen uitgebreid kunnen fantaseren en spelen. Maar er is nog meer.

Zo heeft Woodvision ook allerlei smaakvolle zandbakken. Daarmee kunnen de kinderen ontzettend veel plezier beleven en past het verder volledig bij het design van uw tuin. U kunt onder andere kiezen uit zandbak Tom of zandbak Willy. Kiest u toch voor een schommel of speeltoestellen? Woodvision heeft ook allerlei leuke accessoires om de toestellen compleet te maken. Zo zijn er schommelzitjes in allerlei kleuren, klimstenen voor de klimwand en spullen voor op het toestel. Denk hierbij aan een plastic telefoon, een stuurwiel of een telescoop. Kortom, u bent bij Woodvision voor speeltoestellen aan het juiste adres.