Overkappingen

Overkappingen - een aanwinst voor uw tuin


Wilt u ook heerlijk in de tuin zitten ongeacht het weer? Overweeg dan een van de vele overkappingen. Met een prieel, veranda of paviljoen heeft u een heerlijk overdekt plekje. Daar kunt u met regen of zonneschijn genieten van uw tuin. Bovendien zijn overkappingen zeer geschikt om een leuk tuinfeest te geven. Zo weet u zeker dat het feest een succes wordt en hoeft u zich nergens meer zorgen om te maken.

In ons ruime assortiment vindt u diverse prielen, veranda’s, paviljoens en andere overkappingen. Deze kunt u naar keuze voorzien van bijvoorbeeld extra wanden. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om het in te richten met een mooie buitenkeuken voor de late nazomeravonden. Bent u geïnteresseerd in overkappingen en de diverse mogelijkheden? Hieronder vindt u ons ruime aanbod.

Dankzij overkappingen langer genieten

Wat is een overkapping eigenlijk precies? Een overkapping is als het ware een soort dak dat over het algemeen geen muren heeft. Dit houdt in dat zowel de zijkanten als de voor- en achterkant bij overkappingen open zijn. Dankzij deze openheid komen overkappingen regelmatig voor in particuliere tuinen. Zo’n overkapping geeft namelijk de mogelijkheid om langer buiten te zitten en te genieten van de tuin.

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om de kanten van een overkapping dicht te maken door wanden te plaatsen. Zulke houten overkappingen bieden in dat geval nog meer beschutting tegen wind en regen. Hierdoor is het tevens mogelijk om tijdens minder ideale weeromstandigheden te genieten van uw tuin. Zo wordt het ineens een optie om een barbecue te organiseren in de late nazomer, ongeacht het weer.

 

Diverse varianten voor iedere tuin

Er zijn diverse overkappingen mogelijk voor uw tuin. Dankzij het ruime aanbod is er voor iedere tuin wel een geschikte overkapping te vinden. Zo kunt u kiezen uit een prieel, een veranda of een paviljoen. Om verwarring te voorkomen, lichten wij even kort deze verschillende soorten overkappingen toe. Zo weet u precies wat voor soort overkappingen dit allemaal zijn en welke overkappingen het beste bij uw wensen passen.

 

Prielen – pittoreske overkappingen

Eerst zullen we kort prielen bespreken. Een prieel is over het algemeen het beste te vergelijken met een tuinhuisje of een terras. Het is namelijk een overkapping die grotendeels open is. Dit houdt in dat er over het algemeen geen wanden bij deze overkapping. Er zijn uiteraard ook varianten met wanden. Vaak zijn dan twee kanten afgesloten door middel van een wand, terwijl de rest open is. Hierdoor blijft dat open gevoel nog steeds aanwezig bij deze deels dichte variant. Een prieel komt voor in zeshoekige of rechthoekige modellen.

Afhankelijk van de grootte van het door u gekozen prieel, kunt u deze tevens inrichten met allerlei tuinmeubilair. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele bank om op te loungen of een handige buitenkeuken. Een prieel is een vorm van overkappingen die regelmatig ook in parken voorkomt. Het ziet er namelijk niet alleen erg mooi en pittoresk uit, het is ook erg praktisch. Dankzij het dak kunt u gemakkelijk zonder zorgen genieten van de buitenlucht.

 

Veranda – afdak aan het huis

Naast een prieel kunt u ook voor een veranda kiezen als overkapping. Een veranda wordt over het algemeen gebouwd aan de woning. Dat klinkt ingrijpender dan het in werkelijkheid is. Een veranda is eigenlijk alleen een overkapping die uit niets meer bestaat dan een afdak die steunt op een aantal houten palen. Bovendien kent een veranda vrijwel altijd een houten vloer. De vloer van de veranda is in dat geval gelijk met de vloerhoogte van het de woning.

Bij Woodvision is het aanbod veranda’s erg divers. Zo kunt u een keuze maken in de verschillende breedte- en diepte maten. Daarnaast beslist u tevens of de veranda een aanbouw of vrijstaand is. Tegenwoordig hoeft een veranda dus niet meer als een soort afdak aan het huis te worden gemaakt. Het is ook mogelijk om deze overkapping vrijstaand te plaatsen in de tuin. Tot slot kunt u nog een keuze maken tussen een vast dak of een luchtdoorlatend dak. Kortom, bij ons vindt u de veranda die aan al uw wensen voldoet.

 

Paviljoen – voor ontspanning en vermaak

Tot slot kunt u nog kiezen voor een paviljoen als vorm van overkappingen. Een paviljoen staat in de boeken als een vrijstaand bijgebouw met ontspanning en vermaak als doel. Paviljoens zijn kortom een bijzondere vorm van overkappingen. Afhankelijk van de grootte van deze gebouwtjes, kunnen deze overdekte plekken ingezet worden voor allerlei doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan tentoonstellingen, bijeenkomsten en feesten.

Ook in uw tuin kan een paviljoen erg praktisch en prachtig zijn. Bij Woodvision kunt u een keuze maken uit diverse vormen van deze overkapping. Zo zijn er paviljoens met een lessenaarsdak of een vijfhoekige uitvoering met een plat dak of een puntdak. Het grote voordeel van een paviljoen is dat deze over het algemeen wanden heeft. Hierdoor zit u beter beschut tegen onverwachte weersveranderingen.

 

Schaduwdoeken – ideaal alternatief

Wilt u wel graag een vorm van overkappingen, maar heeft u liever geen dichte constructie? Dan kunt u schaduwdoeken overwegen. Schaduwdoeken zijn een ideaal alternatief als u toch graag een overkapping wilt in de warmere perioden. Deze schaduwpergola’s zijn bij ons beschikbaar in diverse vormen en afmetingen. Bij Woodvision vindt u met andere woorden gegarandeerd de beste overkappingen voor uw tuin.

 

Douglasvision overkappingen

Zoals eerder vermeld is het assortiment overkappingen van Woodvision erg groot. De meest voorkomende overkappingen hebben wij hierboven behandeld. Er zijn uiteraard nog meer overkappingen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan pergola’s en rozebogen. Daarnaast kunt u tevens een keuze maken uit het type materiaal van de overkapping. Zo hebben wij een enorm groot assortiment Douglasvision overkappingen van Douglashout.

Wat is Douglashout? Dit is een houtsoort met een vrij grove structuur. Het hout is afkomstig uit Noordwest-Europa en heeft een duurzaamheidsklasse 3. Hierdoor is Douglashout een erg duurzame houtsoort. Bovendien is dit type hout erg sterk. Douglashout is dankzij deze functionele eigenschappen erg divers in de toepassingsmogelijkheden. Om die reden heeft Woodvision een erg breed aanbod aan overkappingen met deze houtsoort.

 

Overkappingen – eindeloze mogelijkheden

Ten slotte willen we nog even stilstaan bij de eindeloze mogelijkheden die er zijn met overkappingen. Met onze moderne buitenverblijven kunt u de indeling van uw overkapping geheel naar smaak inrichten. Zo kan het dienen als extra opbergruimte, maar is het ook erg geschikt als loungeruimte of locatie om feestjes te geven. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos dankzij het diverse aanbod van Woodvision.