Schuttingen

Schuttingen – tuinafscheidingen in alle vormen en maten


Als u op zoek bent naar schuttingen, dan kunt u bij Woodvision kiezen uit een zeer groot aanbod. Zo zijn er schuttingen gemaakt van vuren-, grenen-, hard- en eikenhout. Daarnaast zijn er ook tuinafscheidingen beschikbaar bij ons die gebruik maken van betonnen palen. Zo weet u zeker dat de schutting stevig staat. Indien u liever een grind- of steenschutting wilt, dan bent u bij Woodvision ook aan het juiste adres. Daarnaast is het een optie om voor een natuurlijke afscheiding te kiezen. Denk hierbij aan rietmatten, wilgentenen of heidematten.

Kortom, er is keuze genoeg als u een schutting wilt gaan plaatsen. Woodvision heeft een ruim assortiment aan allerlei verschillende soort schuttingen. Omheiningen en tuinafscheidingen zijn er namelijk in alle soorten en maten. Zo vindt u gegarandeerd een omheining of tuinafscheiding die volledig voldoet aan uw wensen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Dan kunt u in dat geval hieronder gelijk op uw gemak een kijkje nemen in ons diverse aanbod schuttingen.

Schuttingen geven een veilig gevoel

Schuttingen zijn een belangrijk onderdeel van de tuin. Het dient niet alleen als erfafscheiding, maar het geeft u ook enorm veel privacy. Een omheining voorkomt dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Bovendien geven schuttingen een prettig, beschut gevoel. Veel mensen geven toe zich veiliger en meer op hun gemak te voelen dankzij de omheining in de tuin. Dankzij schuttingen krijgt u een veilig gevoel. Bovendien kunt u heerlijk in de tuin genieten zonder zorgen.

Daarnaast vormen tuinafscheidingen ook een vorm van beveiliging. Door middel van een omheining ontneemt u andere mensen de mogelijkheid om op uw erf te komen. Iemand die kwaad in de zin heeft, kan hierdoor niets meer doen. Door omheiningen kan niet zomaar iedereen uw tuin binnen slopen. Schuttingen zorgen dus niet alleen voor een erfafscheiding en een veilig gevoel. Ze dragen tevens bij het aan bewaken van uw kostbare bezittingen. Het is daarom ook niet zo gek dat veel mensen voor een schutting kiezen in hun tuin.

 

Verschillende type omheiningen

Wist u dat er verschillende soorten schuttingen op de markt zijn? In de basis zijn er twee duidelijke typen omheiningen te onderscheiden. Zo kunt u kiezen voor een schutting gemaakt met losse onderdelen. Dit type omheining is de klassieke vorm van schuttingen. Deze bestaan namelijk uit planken en palen. Deze tuinafscheiding is erg populair en vrijwel overal in Nederland te vinden. Maar tegenwoordig maakt de andere soort schuttingen een opmars in de tuinen van ons kikkerlandje.

De tweede soort schuttingen zijn de omheiningen die bestaan uit schermen. Deze worden opgebouwd door middel van een soort grote panelen die de schutting vormen. Dit type tuinafscherming wordt steeds vaker geplaatst in de tuinen. Schuttingen van deze variant zien er namelijk erg modern en eigentijds uit. Alle Woodvision schuttingpanelen zijn van degelijke kwaliteit. Uiteraard kan er verschil zijn tussen de tuinschermen. De losse onderdelen voor de omheiningen vindt u bij het tuintimmerhout en de schermen vindt u hier.

 

Voorwaarden voor plaatsen schuttingen

Voordat u een tuinafscheiding uitzoekt, moet u kennis hebben van de voorwaarden die verbonden zijn aan het plaatsen van schuttingen. Zo moet u rekening houden met de locatie waar u de omheining wilt plaatsen en de hoogte ervan. Schutting worden over het algemeen gedeeld met de buren, omdat deze omheining regelmatig op de erfafscheiding staat. De erfafscheiding is de scheiding tussen twee percelen. Als u dus een schutting wilt plaatsen, kan dit op de erfgrens indien beide partijen hiermee akkoord gaan.

Als de buren niet mee willen doen, bent u verplicht om de schuttingen op uw eigen erf te plaatsen. Kijk in dat geval van tevoren in het Kadaster waar precies de erfgrens loopt. Zo voorkomt u mogelijke vervelende verrassingen. Daarnaast is het verstandig om gelijk te controleren of u in uw gemeente een vergunning nodig heeft. Dit kan namelijk nog wel eens verschillen per gemeente. Bovendien kan het voorkomen dat uw gemeente bepaalde voorwaarden heeft gekoppeld aan het plaatsen van schuttingen. Controleer dit van tevoren.

Tot slot moet u rekening houden met de hoogte van de schuttingen die u wilt plaatsen. Over het algemeen is de regel dat een schutting achter het huis maximaal 2 meter hoog mag zijn. Indien u de tuinafscheiding voor de woning wilt plaatsen, mag deze maar maximaal 1 meter hoog zijn. Ook hier geldt dat het verstandig is om dit te controleren bij uw gemeente. Het komt nog wel eens voor dat hier kleine verschillen in zijn per gemeente. Wees verstandig en check dit daarom voordat u schuttingen uitzoekt.

 

Schuttingen kiezen

Als u rekening heeft gehouden met de bovenstaande voorwaarden, dan is het tijd om schuttingen uit te zoeken. Woodvision heeft een breed assortiment aan tuinafscheidingen. Om u een handje op weg te helpen, zullen wij hieronder een aantal varianten behandelen. Eerst zullen we het hebben over grenen schuttingen. Vervolgens bespreken we vurenhouten schermen in het kort en sluiten we af en met de laatste trends op het gebied van omheiningen. Dus als u meer te weten wilt komen over de diverse mogelijkheden, kunt u gerust verder lezen.

 

Voordelige grenen plankenscherm

Het brede aanbod van Woodvision bestaat uit verschillende typen schuttingen. Het verschil zit niet alleen in het type materiaal of schutting. Er is ook een duidelijk verschil in prijsklasse. Eén van de voordeligste schuttingen is het grenen plankenscherm. Deze omheining bestaat uit planken van 13 tot 15 millimeter dikte. De schermen zijn in elkaar geschroefd, waardoor ze dus niet zomaar uit elkaar zullen vallen. Let wel op: de planken van deze tuinafscheiding zijn dunner dan de tuinschermen met planken van 19 tot 21 millimeter. Die schermen bestaan uit meer planken, waardoor het een stuk lastiger is om er doorheen te kijken.

 

Vurenhouten schuttingen

Naast grenenhout kunt u ook een vurenhouten schutting overwegen. Het vurenhouten jumbo scherm van Woodvision heeft bijvoorbeeld een rustigere uitstraling. Dit is te danken aan het feit dat vurenhout egaler is van kleur dan bijvoorbeeld grenenhout. Dankzij deze aangename eigenschap zijn vurenhouten schuttingen één van de populairste Woodvision tuinschermen om een omheining mee te maken. Dus als u een rustige en ontspannen sfeer wilt creëren in uw achtertuin, dan kunt u zeker een vurenhouten scherm overwegen.

 

Diverse trends in schuttingen

Momenteel zijn er diverse trends op het gebied van schuttingen. Zo is er een duidelijke tendens om voor een schutting van Douglashout te kiezen. Een reden hiervoor is te vinden in de grote toepasbaarheid van dit type hout. Zo kunt u een schutting van Douglashout maken met schermen die beschikbaar zijn in verschillende plankbreedtes. Daarnaast kunt u ook kiezen voor onbehandelde of geïmpregneerde varianten. Vervolgens bestaat er ook nog de optie om planken uit te zoeken van Douglashout die fijnbezaagd of geschaafd zijn.

Douglashout is echter niet de enige trend die momenteel plaatsvindt. Zo worden schuttingen ook steeds vaker gekozen op basis van hun kleur. Hierdoor zijn vurenhout en Douglashout deels ook zo populair: de kleur geeft een prettig en gezellig gevoel. Dit houdt met andere woorden in dat kleur steeds belangrijk wordt in de tuin. Door deze ontwikkeling is het tegenwoordig tevens mogelijk om een schutting in een zwarte kleur te nemen. In dat geval kunt u gaan voor het zwart geïmpregneerde grenenhouten scherm.

 

Passende schuttingen voor uw tuin

Kortom, er zijn genoeg verschillende schuttingen waar u uit kunt kiezen bij Woodvision. Het type hout kan variëren, de kleur kan verschillen en zelfs het materiaal kunt u gehele bepalen. Wilt u een schutting met een strakke uitstraling, overweeg dan een schutting met composietschermen. Bovendien hoeft de omheining niet geheel dicht te zijn. U kunt tussen de dichte schuttingdelen een trellis zetten of de gehele schutting van trellissen en gaaspanelen voorzien. Het belangrijkste is dat u een passende tuinafscheiding kiest voor uw tuin. Dat zal gegarandeerd lukken bij Woodvision.