Blokhutten

Blokhutten – veelzijdige houten huisjes


Blokhutten zijn tegenwoordig beschikbaar in alle soorten en maten. Bovendien wordt soort houten tuinhuis vandaag de dag ook voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo’n gebouw is hierdoor een schuurtje te noemen, een tuinhuis of simpelweg een blokhut. Het maakt eigenlijk niet zo veel meer uit. Zolang zo’n houten bijgebouw het kenmerkende uiterlijk en karakter van blokhutten heeft, is het al een blokhut te noemen.

Omdat blokhutten in diverse formaten en soorten op de markt zijn, heeft Woodvision ook een erg groot aanbod. De crème de la crème onder de beschikbare blokhutten is de Topvisionlijn. Dit type tuinhuis zijn namelijk ook in maatwerk verkrijgbaar. Als u op zoek bent naar extra woonruimte, een tuinhuis of berging, dan kan een blokhut een ideale toevoeging zijn in uw tuin. Heeft u interesse in blokhutten? Hieronder vindt u ons diverse assortiment.

Blokhutten – Scandinavische oorsprong

Tegenwoordig komen ze steeds vaker in particuliere tuinen voor: blokhutten. Een blokhut is in feite een eenvoudige houten woning die voornamelijk bestaat uit boomstammen of zware houten balken. Het kenmerkende aan blokhutten zijn de uitstekende hoeken en de manier waarop de balken in elkaar passen. Blokhutten hebben door de gestapelde wandbalken een onmiskenbaar karakter. Bovendien zien dit type tuinhuis er altijd erg parmantig uit tussen al het groen in de tuin.

Blokhutten vinden traditioneel gezien hun herkomst in de Scandinavische en Midden-Europese berggebieden. Dit houdt met andere woorden in dat deze hutjes een Scandinavische oorsprong hebben. Hierdoor lijken blokhutten ook iets weg te hebben van sauna’s. Dat type tuinhuis kent namelijk dezelfde oorsprong. Blokhutten maken vandaag de dag echter deel uit van vrijwel iedere cultuur. Zo zijn er veel van dit type tuinhuis te vinden in Amerika.

Redelijk warm en droog met tuinhuis

Waarom zijn dit type tuinhuis toch zo populair geworden de laatste jaren? De reden hiervoor is te vinden in de bijzondere stapelwijze. Door de massieve en nauwsluitende wanden van de blokhut is er sprake van een goede isolatie. Dit zorgt ervoor dat het redelijk warm is in dit type houten tuinhuis. Bovendien blijft het in een blokhut ook droog. Kortom, een blokhut is ideaal als u wat extra ruimte zou willen.

Dankzij de goede isolatie is zo’n blokhut ideaal als extra berging, woon-, werk- of hobbyruimte. De warmte blijft er relatief lang hangen en de spullen in het tuinhuis blijven droog. Bovendien kosten blokhutten niet schrikbarend veel. Hierdoor overwegen steeds meer mensen een blokhut in plaats van een gewone schuur. De variatie in wanddikte zorgt ervoor dat blokhutten tevens erg divers ingezet kunnen worden. Afhankelijk van uw wensen kunt u de geschikte blokhut uitzoeken.

Blokhutten in allerlei soorten en maten

Het assortiment tuinhuis is enorm groot. Er zijn namelijk verschillende soorten blokhutten. Waar moet u dan op letten als u graag een blokhut wilt uitzoeken? Ten eerste moet u denken aan de afmetingen. Hoe groot mag de blokhut zijn? Er zijn namelijk grote en kleine hutten. Daarnaast moet u nadenken over welk type blokhut u graag zou willen. Niet iedere blokhut heeft namelijk dezelfde vorm.

Zo zijn er vierkante blokhutten, hoekblokhutten, hutten met een langer afdak en tuinhuis met een luifel. Om een keuze te maken uit de diverse modellen, moet u goed nadenken over het doel van de blokhut. Waar gaat u de blokhut voor gebruiken? Dient de blokhut alleen als extra berging of wilt u er ook in gaan werken of hobbyen? Afhankelijk van de functie van de blokhut kunt u een geschikte vorm tuinhuis selecteren.

Variatie in wanddikte

Naast de afmetingen en het model kunt u ook letten op de wanddikte bij een tuinhuis. Wanddikte kan vermeld worden als houtdikte. Zo zijn er blokhutten met een wanddikte van 18 millimeter, 28 millimeter, 34 millimeter en 40 millimeter. De hutten met wanden van 18 millimeter dik zijn interessant als u op zoek bent naar een kleine berging in de tuin. Onder blokhutten met een wanddikte van 28 millimeter vallen de traditionele hutten met de ingekeepte hoekverbinding.

Deze hutten met wanden van 28 millimeter dik zijn beschikbaar met diverse daken. Zo kunt u kiezen voor een zadeldak of een lessenaarsdak. Daarnaast zijn er ook allerlei mogelijkheden wat luifels betreft met blokhutten van deze wanddikte. Blokhutten met erg dikke wanden zijn over het algemeen groter en degelijker. Hierdoor worden hutten met een wanddikte van 40 millimeter regelmatig gebruikt als garage, tuinhuis of zelfs als woning.  

De Topvisionlijn

Zoals eerder vermeld is de Topvisionlijn wel het neusje van de zalm onder de blokhutten. In deze bijzondere lijn komen traditie en moderne ontwikkelingen samen. Dit betekent dat deze hutten de uitstraling hebben van een modern tuinhuis en gemaakt zijn met het robuuste materiaal van de traditionele blokhut. Kortom, het beste van beide werelden komen samen in deze lijn van Topvision.

De blokhutten van Topvision zijn te herkennen aan hun kermerkende stevige staanders. Deze zijn 12 bij 12 centimeter en bevinden zich op de hoeken van de gebouwtjes. Daarnaast is het platte dak met EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) rubberfolie tevens erg karakteristiek aan blokhutten van de Topvisionlijn. Deze rubberfolie geeft uitstekende bescherming en ziet er bovendien behoorlijk aangenaam uit bij een tuinhuis.

Combinatie van traditie en modern in tuinhuis

De tradities van Scandinavische blokhutten zijn in ere gehouden door Topvision. Zo gebruiken ze alleen Scandinavische vurenhout. Het moderne aspect is terug te vinden in de manier waarop de deuren en de ramen geplaatst zijn. Zo hebben de deuren met vier ruiten geen dorpel, waardoor de instap gemakkelijker wordt. Hierdoor rijdt u zonder enige moeite de fiets, de grasmaaier of de kruiwagen het tuinhuis in. Kortom, een probleemloze instap!

Bovendien zijn de blokhutten van Topvision leverbaar in diverse formaten en kleuren. Zo is het mogelijk dat uw tuinhuis op kleur gespoten wordt. In dat geval kiest u eerst de kleur van de basis en vervolgens de kleur van de wanden. Daarnaast is het tevens een optie om bij dit type tuinhuis van Topvision externe zijwanden te plaatsen in combinatie met een luifel. Topvision kenmerkt zich als een merk waar nog veel mogelijkheden zijn wat luifels betreft.

Blokhut naar persoonlijke smaak

Kortom, bij merken zoals Topvision kunt u gemakkelijk een blokhut samenstellen die geheel naar uw persoonlijke smaak is samengesteld. Zo kunt u meer dan alleen het formaat en het model van het tuinhuis uitzoeken. U beslist wat voor kleur de blokhut heeft, wat de wanddikte is en of er een luifel nodig is of niet. Hierdoor kunt u bij Woodvision eenvoudig een blokhut vinden die geheel aan uw wensen voldoet. Kortom, voor een uitstekende blokhut bent u bij ons aan het juiste adres.