Ons hout

16 Mei, 2018, in Nieuws en houtinformatie

Ons hout

Bij Woodvision vindt u uiteenlopende houtsoorten.
Hout is een prachtig natuurproduct met specifieke eigenschappen. Naast dat hout bijzonder duurzaam is, is het goed te bewerken tot vele mooie constructies voor uw tuin.

Douglashout

Onze producten uit de Douglasvision lijn worden gemaakt van duurzaam douglashout. Douglashout valt in duurzaamheidsklasse 3 en is daarmee één van de duurzaamste houtsoorten in Europa. Het kan daardoor onbehandeld worden gebruikt, maar naar wens ook geïmpregneerd worden. Neem ook een kijkje in onze Douglasvision categorie voor alle Douglasvision producten. Als u onder de houtsoorten kijkt, vindt u fijnbezaagd Douglas en geschaafd Douglas.

Scandinavisch vuren

De Woodvision Topvision tuinhuizen worden gemaakt van Scandinavisch vuren. Scandinavisch vuren heeft door zijn langzame groeitijd een fijne houtnerf. Het heeft hierdoor een sterke en gelijkmatige structuur. Het hout staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en laat zich gemakkelijk bewerken.

Midden-Europese vuren

De Midden-Europese vuren onderscheiden zich van de Scandinavische vuren simpelweg door de locatie waar het hout groeit. Welk soort vurenhout u kiest hangt af van uw persoonlijke voorkeur.

Grenen

We beschikken ook over grenenhout. Dit is de betaalbare optie, maar toch biedt het kwaliteit. 

Hardhout

Woodvision's hardhout is duurzaam en sterk. De rood-bruine kleur geeft een warme uitstraling. Hardhout is van nature bestand tegen vocht en aantasting door houtschimmels. Ons hardhout is afkomstig uit duurzaam beheerde bosgebieden. Verschillende soorten hardhout hebben hun eigen specifieke eigenschappen wat ze meer of minder geschikt maakt voor bepaalde toepassingen. Voor deuren en kozijnen word gebruik gemaakt van Meranti hardhout. Onbehandeld hardhout zal na verloop van tijd vergrijzen (en eventueel vervuilen) dit kan tegengegaan worden door het te behandelen met een hardhoutolie.

Bij Woodvisiontuinhout.nl vindt u het ruimste assortiment aan hout dat geschikt is voor uw tuin. Het allerleukste is natuurlijk zelf een tuinhuis bouwen. U kunt u ook door ons laten adviseren over welke soorten tuinhout geschikt zijn voor u.

Kies nu uw houtsoort uit!